Liefdesmagie liefdesrituelen

Liefdesmagie en liefdesrituelen

| Leestijd: ca. 6 minuten |

Over liefdesmagie is al heel wat geschreven en ik heb er zo mijn eigen ideeën over. In dit blog geef ik mijn kijk op liefdesmagie en bindingsrituelen voor de liefde. Daarnaast deel ik ideeën voor liefdesrituelen waar geen bindingsmagie aan te pas komt.

Wat is liefdesmagie?

Bij liefdesmagie wordt al snel gedacht aan het samenbrengen van twee personen die nog geen relatie hebben, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Je kunt op veel meer manieren liefdesmagie bedrijven. Liefdesmagie kan bovendien verschillende doelen hebben, die natuurlijk wel allemaal met liefde te maken hebben. Zelf zie ik het zo: liefdesmagie behelst alle vormen van magie die worden ingezet om liefde aan te trekken, te versterken of te beëindigen.

Liefdesmagie en bindingsrituelen

Ik krijg regelmatig berichten van mensen die mij vragen om hun ex-geliefde terug te brengen door middel van liefdesmagie. Dat druist lijnrecht in tegen mijn persoonlijke normen en waarden, dus doe ik het nooit. Ik behandel mensen graag zoals ik zelf behandeld wil worden. Dat betekent eerlijk zijn en geen dingen achter iemands rug om doen. Daarom zal ik nooit tussenbeide komen nadat iemand een relatie heeft beëindigd. Ik stel mensen die deze vorm van bindingsmagie voorstellen, altijd de volgende vraag: ‘Wat zou jij ervan vinden als je ex-geliefde zou proberen om jou tegen je wil terug te dwingen in een verbroken relatie?” Hopelijk stemt dit tot nadenken.
Is iemand wanhopig verliefd, dan vind ik een bindingsritueel evenmin een goed idee. Als het voorbestemd is wordt je liefde vanzelf wel beantwoord, ook zonder magische tussenkomst.

Liefdesmagie die ik wel zou uitvoeren

Hieronder vind je enkele vormen van liefdesmagie waar geen bindingsmagie aan te pas komt. Die zou ik dus wel uitvoeren, omdat ze de keuzevrijheid van een ander niet belemmeren.

Liefdesrituelen voor partners

Liefdesrituelen kunnen een mooie aanvulling zijn op het liefdesleven van partners die al een relatie hebben. Ik heb dit soort rituelen in het verleden samen met mijn partner uitgevoerd en we zullen dit in de toekomst waarschijnlijk nog vaker doen. Meestal nodig ik een familiedemon uit, die ik vraag om ons ritueel te inspireren en bekrachtigen. Voel je je verbonden met godheden, dan kun je een god of een godin om begeleiding en extra energie vragen. Je kunt een speciaal liefdesaltaar inrichten of fruit offeren dat je persoonlijk met liefde associeert. Laat je creativiteit de vrije loop!

Liefdesmagie liefdesrituelen

Ideeën voor liefdesrituelen tussen partners

  • Schrijf beiden een gedicht of brief en geef die aan elkaar. Je kunt hem natuurlijk ook voor je partner hardop voorlezen.
  • Eet en drink samen iets wat met liefde verbonden is, zoals rood fruit, wijn of rozenbottelthee.
  • Vertel je partner waarom je van hem of haar houdt en laat je partner hetzelfde doen.
  • Brand een speciale kaars.
  • Maak een heksenfles om jullie liefde te bezegelen en bewaar die op een speciale plaats.
  • Vier je liefde door samen te dansen of de liefde te bedrijven.

Erotische liefdesrituelen tussen partners

Het liefdesritueel dat mijn partner en ik uitvoeren heeft altijd een erotisch aspect, maar dat is geen vereiste. Je kunt je eigen ritueel ontwerpen en ervoor zorgen dat het bij jou en je partner past. Een belangrijk aandachtspunt voor rituelen waar seksualiteit aan te pas komt is het volgende: voer zo’n ritueel alleen uit met instemmende volwassenen. Doe geen dingen waar je je niet prettig bij voelt en respecteer elkaars grenzen.

Liefde aantrekken in het algemeen

Een liefdesritueel hoeft niet perse op een andere persoon gericht te zijn. Je kunt ook ​​liefdesmagie uitvoeren waarbij je liefde in het algemeen aantrekt. Op deze manier vertel je het Universum, de Kosmos, of hoe je het ook wilt noemen dat je openstaat voor nieuwe liefde. Je vraagt om liefde jouw kant op te sturen en trekt het als het ware naar je toe. Hoe je zo’n ritueel vormgeeft, is helemaal aan jou. Verderop in dit blog geef ik een voorbeeld van een ritueel voor zelfliefde. Met wat aanpassingen kun je dit ritueel ook gebruiken om liefde in het algemeen aan te trekken.

Liefdesmagie – rituelen voor zelfliefde

Het uitvoeren van een ritueel voor zelfliefde is met name nuttig als je je onzeker voelt over jezelf. Zo’n ritueel kan daarnaast zinvol zijn als je liefde in het algemeen wilt aantrekken door je eigen uitstraling te veranderen. Iemand die genoeg van zichzelf houdt, wordt automatisch aantrekkelijker voor anderen. Dat is niet zo verwonderlijk, want mensen die van zichzelf houden zitten over het algemeen lekkerder in hun vel en zijn zelfverzekerder dan mensen die moeite met zichzelf hebben. Dat stralen ze uit.

Hoe voer je een ritueel voor zelfliefde uit?

Dit mag je helemaal zelf bepalen, want er is geen goede of foute manier om zo’n ritueel uit te voeren. Het belangrijkste is dat je gelooft in wat je doet en dat je er helemaal achter staat. Vind je het moeilijk om zelf een ​​ritueel te ontwerpen, dan vind je hieronder een voorbeeld.

Voorbeeldritueel voor zelfliefde

Neem een ​​dikke kaars in een kleur die je mooi vindt en kerf er woorden in, bijvoorbeeld ‘ik ben mooi’ of ‘ik ben liefde waard’. Begin je ochtend dagelijks met het lezen van deze woorden. Steek de kaars aan en laat hem een ​​paar minuten branden, terwijl je focust op wat je mooi vindt aan jezelf. Probeer niet te denken, maar voel het ook echt. Plaats je kaars nu voor een spiegel en kijk naar jezelf zoals je naar iemand anders zou kijken. Wat zie je? Hoe zou je je deze persoon zien als jij het niet zelf was? Wat zou je mooi en liefdevol aan jezelf vinden? Nogmaals, probeer niet te denken, maar focus op je gevoel. Ban negatieve gedachten over jezelf uit en vergelijk jezelf niet met anderen. Concentreer je alleen op jezelf.

Vertel jezelf dat je van jezelf houdt. Zeg het hardop, terwijl je jezelf in de ogen kijkt. Meen het ook echt! In het begin is dit waarschijnlijk heel moeilijk en raar om te doen, maar het went vanzelf. Probeer te voelen dat je van jezelf houdt, terwijl je de woorden ‘ik hou van mij’ uitspreekt. Voel met hart en ziel dat je oké bent zoals je bent, met al je schoonheid en onvolkomenheden. Waardevol zijn betekent namelijk niet dat je perfect bent. Dat is niemand. Het kan een tijd duren tot je verandering opmerkt, want op een andere manier naar jezelf leren kijken is niet makkelijk en het kost tijd. Voer dit zelfliefderitueel dagelijks uit tot je kaars op is. Eventueel kun je een nieuwe kaars nemen en alles herhalen.

Magisch huwelijk

Een magisch huwelijk, ook wel handfasting of handfasten genoemd, is een speciale manier om de liefde tussen partners te vieren. Tijdens een ritueel bezegelen zij hun liefde voor elkaar. Vaak worden de handen van het paar losjes aan elkaar gebonden met linten om hun verbintenis te symboliseren. Samen over de bezem springen is een ander gebruik dat veel voorkomt tijdens een handfasting. De bezem kan symbool staan voor de grens tussen de werelden, vruchtbaarheid en een nieuwe fase. Een magisch huwelijk wordt voor bepaalde of onbepaalde tijd afgesloten, of zelfs voor eeuwig.

Tot slot

Samenvattend denk ik dat liefdesmagie een fijne manier kan zijn om liefde te vieren of aan te trekken, zolang het de vrijheid van jezelf en andere mensen niet aantast.


Wil je meer weten over het zelf vormgeven van rituelen?
Lees dan het boekje ‘Rituelen in hekserij’ of volg de module ‘Rituelen en magie’.

KLIK HIER VOOR MEER INFO


[scriptless]

boekenlijst voor heksen heksenboeken

OVER DE AUTEUR

Hallo, mijn naam is Yekaterina en ik ben een traditionele heks en wijze vrouw uit Nederland. Ik deel mijn kennis en kunde omdat ik het belangrijk vind dat er betrouwbare en duidelijke informatie beschikbaar is over traditionele hekserij. Daarnaast begeleid ik andere heksen bij het ontdekken en verkennen van hun persoonlijke heksenpad.

Dat laatste doe ik door het geven van cursussen en door het schrijven van informatieve boekjes over hekserij.

Volg mij op social media

Connecting in with ancestors

All content on this website is copyrighted. If you want to use my content, please contact me for permission.