Negatieve energie afweren, 5 tips

negatieve energie afweren
| Leestijd: ca. 4 minuten |

Negatieve energie afweren kan op allerlei manieren. In deze blogpost geef ik vijf tips om jezelf te beschermen tegen ongewenste energie.

Wat is ongewenst en wat niet

In mijn vorige blog over energetisch reinigen vertelde ik al dat het belangrijk is om duidelijk te benoemen welke energie je wilt verdrijven. Voor het afweren van zogenaamde ‘negatieve energie’ geldt hetzelfde. Je wilt alleen die energie verdrijven die voor jou ongewenst is. Het is niet de bedoeling dat er helemaal niets meer in je buurt kan komen. Benoem dus altijd heel duidelijk welke energie je precies wilt afweren. Dat kan de energie van bepaalde mensen zijn, energie waar je onrust door ervaart of energie waar je jezelf slecht door gaat voelen.

Gevoeligheid voor energie

De een is gevoeliger voor energie dan de ander. Sommige mensen hebben totaal geen last van de energieën om hen heen. Anderen raken er overprikkeld of gestrest door. Dat je energie goed kunt waarnemen betekent overigens niet perse dat je hooggevoelig bent, al wordt dat wel vaak gedacht. Zelf neem ik bijvoorbeeld gemakkelijk energieën waar en pik ik veel op uit mijn omgeving. Ik kan energie manipuleren en ermee werken als wijze vrouw en heks. Toch weet ik zeker dat ik niet hooggevoelig ben, want dat gaat veel verder dan enkel onrust of moe worden van energie. Als je hooggevoelig bent worden prikkels anders door je hersenen verwerkt dan bij andere mensen. Dat geldt niet alleen voor de energie om je heen, maar bijvoorbeeld ook voor schokkende beelden, die je niet kunt verdragen.

Voel je energieën gemakkelijk aan, dan kan dat simpelweg talent zijn, of je staat gewoon erg open voor energie van buitenaf. Ook daar kun je heel moe van worden als je er niet goed mee om kunt gaan.

Ben je hooggevoelig of sta je erg open voor energie en heb je daar last van, dan kun je die negatieve energie afweren. Je zorgt er dan voor dat energie die een negatief effect op je heeft jou niet kan raken.  

Negatieve energie afweren tip 1

Voorkomen is beter dan genezen. Probeer erachter te komen waar de bron ligt van de energie die jou stoort. Als je de bron kunt verwijderen, heb je geen last meer van de ongewenste energie die hij uitstraalt. Zo’n bron van energie kan een persoon zijn of een entiteit. Je kan het ook zelf zijn. Hoe kijk je naar de wereld? Hoe verwerk je dingen? Is je glas altijd halfvol of juist halfleeg? In het laatste geval creëer je je eigen bron van negatieve energie. Door op een andere manier naar de wereld en andere mensen te leren kijken verandert er veel in positieve zin. Je leven wordt lichter. Je voelt je gelukkiger en bent beter gewapend tegen negatieve invloeden van buitenaf.

negatieve energie afweren

Negatieve energie afweren tip 2

Maak een beschermende amulet om negatieve energie weg te houden. Je kunt zo’n amulet bij je dragen of ergens neerleggen of ophangen. Laad je amulet regelmatig op om de werking te versterken. Beschermingsamuletten kun je op veel manieren maken. Belangrijk is vooral dat je stellig gelooft dat zo’n amulet doet waar hij voor bedoeld is. Anders breek je de werking onbewust af. Je beïnvloedt de energie van de amulet, waardoor hij zijn werk niet meer goed doet.

Tip: In mijn boekje ‘Talismans, amuletten en poppenmagie’ vertel ik meer over het zelf maken en opladen van amuletten. Je vindt er ook een aantal in mijn shop.

Negatieve energie afweren tip 3

Hang een huisbeschermer op bij de ingang van je huis. Daarmee hou je ongewenste en negatieve energie zoveel mogelijk buiten de deur. Van oudsher bestaat een huisbeschermer uit een heksensteen en een sleutel, maar je kunt hem natuurlijk uitbreiden met kruiden of symbolen.

Negatieve energie afweren tip 4

Stel je voor dat er een barrière tussen jou en de bron van negatieve energie ontstaat. Het visualiseren van een beschermende haag is hier een voorbeeld van. Je stelt je dan in gedachten voor dat er een beschermende haag om je heen groeit, waardoor je niet meer geraakt kunt worden door negatieve energie, of energie die voor jou uitputtend werkt.

Negatieve energie afweren tip 5

Probeer niet te snel te oordelen over anderen of jezelf. (Voor)oordelen over zijn vaak negatief. Ze zorgen dat je minder openstaat voor de positieve vibes die iemand uitstraalt. Je bent dan misschien wel te kritisch en sluit je onbewust af voor positieve energie. Daardoor geef je negatieve energie dan ruim baan.

Het kan ook gebeuren dat je je onzeker gaat voelen omdat je al snel over jezelf oordeelt. Misschien ben je erg perfectionistisch of leg je de lat te hoog voor jezelf. Probeer dat dan los te laten. En natuurlijk is dat een proces dat tijd en moeite kost, maar het zal je leven uiteindelijk fijner maken, omdat je sterker en zelfverzekerder wordt. Daardoor heeft negatieve energie van buitenaf minder invloed op hoe je je voelt.


Meer leren over hekserij? Lees dan mijn heksenboekjes of volg de opleiding hekserij.

[scriptless]


[scriptless]

boekenlijst voor heksen heksenboeken

OVER DE AUTEUR

Hallo, mijn naam is Yekaterina en ik ben een traditionele heks en wijze vrouw uit Nederland. Ik deel mijn kennis en kunde omdat ik het belangrijk vind dat er betrouwbare en duidelijke informatie beschikbaar is over traditionele hekserij. Daarnaast begeleid ik andere heksen bij het ontdekken en verkennen van hun persoonlijke heksenpad.

Dat laatste doe ik door het geven van cursussen en door het schrijven van informatieve boekjes over hekserij.

Volg mij op social media

Connecting in with ancestors

All content on this website is copyrighted. If you want to use my content, please contact me for permission.